Stanowisko Zarządu Głównego Stowarzyszenia Bochniaków i Miłośników Ziemi Bocheńskiej w sprawie ulic Andrzeja Benesza i Franciszka Kaima

Zarząd Główny Stowarzyszenia Bochniaków i Miłośników Ziemi Bocheńskiej skierował do Przewodniczącego Rady Miasta Bochni, Pana Jana Balickiego pismo określające nasze stanowisko sprawie zmiany nazw ulic: Andrzeja Benesza i Franciszka Kaima. W przedmiotowej sprawie Rada Miasta podjęła uchwałę aprobującą w całości to stanowisko, przy jednym głosie wstrzymującym się. Poniżej prezentujemy treść tego pisma.

Tekst w formacie pdf:  Boch_spr_Benesza i Kaima

Pierwsze obchody bocheńskiej wolności

31 października, w godzinach wieczornych, zgromadziliśmy się pod pomnikiem „Poległym za wolność 1914-1920”, by wspólnie świętować 104. rocznicę uwolnienia się spod jarzma austriackiego zaborcy. To pierwsze takie obchody, zorganizowane społecznie przez kilka

Podsumowanie XXIX Kwesty